četrtek, 17. junij 2010

Po EBA













Konvencija je mimo. Potreboval sem nekaj časa, da malo uredim misli in poskušam dati bolj objektivno oceno vsega skupaj. Na splošno sem zadovoljen, predvsem z pridobljenimi novimi izkušnjami. Spoznal sem nove ljudi, nekatere z raznih blogov videl v živo, užival v pogovorih, štiri dni preživel z Rajetom in Tomažem, ki smo tam vztrajali od začetka pa do konca. Zabavno je bilo z celotno posadko našega kluba. Mislim, da je med nami dobra kemija in upam, da bo tako tudi dolgo ostalo. Razstava je bila pripravljena vrhunsko, predvsem sama postavitev, drevesa odlična, mogoče jih samo ene par ni bilo na vrhunskem nivoju. Pri vsem ostalem pa se Švicarji pač niso izkazali. Na tekmovanju za novega talenta nisem zmagal. Izžrebal sem drevo, ki mi ni nudilo praktično nobenih možnosti, a mi je nekako uspelo iz njega iztisniti najboljše, vsekakor nova izkušnja. Smo pa Slovenci dobili konvencijo EBA 2112, tako, da bomo čez dve leti gostili najboljše bonsaje iz cele Evrope, kar je lepa spodbuda za nadalnje delo. Posebej sem vesel, da je Raje prejel prvo nagrado med uvoženimi drevesi. Dobro delo na pravi poti se zmeraj obrestuje. Skratka imel sem se odlično, hvala vsem za družbo in dobre misli!

sreda, 9. junij 2010

Pred EBA



Jutri se delegacija Slovenskega bonsaj kluba odpravlja v Švico. Kam točno? V Zurich na Evropsko bonsaj konvencijo, kjer bomo sodelovali na razstavi, vložili kandidaturo za EBA konvencijo 2112 v Sloveniji, sam pa bom tekmoval na izboru za novega talenta 2010.
Medtem pa beli japonski bor, ki sem ga oblikoval lani jeseni na delavnici v Tržiču, veselo odganja kljub poku, ki se ga je slišalo pri krivljenju debla, odmrla je samo manjša vejica v sredini krošnje.
Upam, da bom imel obilo sreče tudi z drevesom v Švici!

torek, 8. junij 2010

Cvet


Azaleja je zacvetela. Prvi cvet sem ujel v objektiv pred par dnevi. Ugibanja o tem kakšne barve so cvetovi je tako konec, lep odtenek žive temnejše barve je lep kontrast nežni svetli barvi novih poganjkov, poživljajoče.