sreda, 23. oktober 2013

Mrtev les

Včeraj je bil dan za rezbarjenje, cel dan, po dolgem času. Rešeljka je potrebovala osnovno pozicijoniranje vej, najprej sem mislil drevo samo na grobo očistiti, potem sem pa not padu in nisem mogel končati, dokler ni bil končan še zadnji detalj, vsaj tako je včeraj izgledalo. Nastalo je še nekaj fotk, tako na hitro in potem je zmanjkalo časa. Danes sem najprej našel še nekaj detajlov, ki so me zmotili in sem jih "popravil" in končno sem namotal gor še žico in spravil drevo v prvo bonsajsko obliko in ker se zgodovina rada ponavlja je zopet zmanjkalo časa za kakšno dostojno fotko, mogoče se pa jutri le izide?








nedelja, 13. oktober 2013

Barve

Jesen počasi objema še ostale listavce, ruji so v polnem teku, bonsaj vrt počasi napreduje, to se vidi vsaj po ozadju, plan je bil dokončanje pred zimo, upam, da bo zima letos kaj zamujala, potem se mogoče še izide.
moj prvi ruj,poln napak,preobrazba nujna

 mali jesen, počasi bo listje dobilo vijolično barvo

japonska kutina

sobota, 5. oktober 2013

Jesen

Jesen počasi trka na vrata, pa ravno ko je po poletni suši vse tako lepo ozelenelo. Prvi znanilec na mojem vrtu je ruj, pa tudi ostali listavci počasi zamenjujejo barve. Ravno pred današnjim dežjem sem ga ujel v svoji najbolj značilni barvi. Na gmajni so sicer ruji še kar lepo zeleni, čez poletje so se malo potuhnili pred sušo in sedaj malo nadoknadili, zato se bojo rdeče obarvali kasneje. Drevesom v posodi pa je bila ta muka prihranjena, predvsem z pravilnim zalivanjem, ko je bilo najhujše in nagrada je tu, nekakšna jesen pred jesenjo. Ruji so sicer za vzgojo v bonsaj kar malo muhasti, a jim po jesenski barvi listja ni para na svetu.
prejšnji teden v soncu

danes tik pred dežjem