torek, 25. oktober 2016

Kraške stezice

Pod streho smo z skupnimi močmi spravili prvo mednarodno razstavo bonsajev, kraške stezice. Dela je bilo ogromno, največ ga je kot po navadi padlo na Mauriziota in mojo malenkost. Glede na to, da izkušenj z postavljanjem razstav, razen mojih ni bilo na pretek in je določene zadeve moral vsak izkusiti tudi na lastni koži, smo jo kar dobro odnesli. Na koncu se je vse izšlo skoraj po načrtih in pohvale za dosežen rezultat so deževale od vseh prisotnih, kar je v bistvu najbolj pomembno. Seveda se je vsak član našega kluba trudil po svojih najboljših močeh, hvala punce in fantje za sodelovanje!











Na ogled smo postavili raznovrstno paleto solidnih dreves, zahvaljujoč predvsem gostujočim klubom, ki so nas počastili z svojim obiskom. Posebna zahvala gre članom Slovenskega bonsaj kluba, ki so nivo razstavljenih dreves dvignili na višjo raven. Svojih dreves, nam z obilico drugega dela, ni uspelo predstaviti v vsej svoji lepoti, saj veste, da je kovačeva kobila po navadi bosa.
Demonstratorska trojica na čelu z legendarnim Boninijem, nam je pričarala obdelavo drevesa v bonsaj. Odlično se je odrezal naš član Liubich in solidno Meriggioli.
Tekom ne preveč vremensko prijaznega dneva, se je nabralo kar lepo število obiskovalcev, ki so si ogledali razstavo, prostor za demonstracijo je bil na trenutke že kar pretesen.
Na koncu smo še prešteli glasovnice in izbrali letošnje nagrajence, se poslovili od novih in dolgoletnih prijateljev.
Po intenzivnem zadnjem tednu priprav se je kar prilegel lenobni ponedeljek, ko ti v duši zazeva neka praznina in to je dober znak, da so stvari zopet na svojem mestu.

Posebna zahvala še vsem našim sponzorjem, ki so nam kakorkoli pomagali pri izvedbi naše razstave!