četrtek, 31. maj 2012

Orodje

Ker orodje, ki ga že uporabljam ne služi vedno dobro svojemu namenu, sem se odločil izdelati nekaj lastnih primerkov. Vse je še v fazi preverjanja, ampak za enkrat kaže dobro. Vsak dan se kaj novega naučimo.

torek, 15. maj 2012

Vtisi po Ebi&Esi

Za nami je vikend, ki ga bo težko ponoviti. Konvencije zahtevajo obilo truda in požrtvovalnosti ter dobre volje od vseh  vpletenih, ki smo ta dogodek pripravljali. Prepričan sem, da nam je v celoti  uspelo. Ni manjkalo niti dramatičnih trenutkov, pogojenih z preveliko dozo ega nekaterih mojstrov, ampak tako pač je, tudi bonsajisti smo nenazadnje le ljudje. Dokler bodo drevesa ostajala v prvem planu in bo vse okoli njih pač le del folklore, smo na dobri poti. Naučili smo se nekaj novega in upam, da bomo to znali ceniti in uporabiti za naslednje korake na naši bonsajistični poti. Upam, da se je nekaj novega naučilo tudi vodstvo Eba, predvsem kar se tiče tekmovanja novih talentov, sicer se zna zgoditi, da na tem segmentu izgubimo verodostojnost. Bolj kot tekmovalnosti za vsako ceno, bo v bodoče potrebno delati na sodelovanju in promociji kulture na višjem nivoju. Res je večina Evrope že popredalčkana z različnimi klani, ki zagovarjajo strogo svoja prepričanja in to se seveda med ljudmi čuti. Prej ali slej se bo verjetno to zgodilo tudi pri nas, če se temu ne bomo znali oziroma hoteli upreti. Konec koncev so društva in zveza namenjena povezovanju in izmenjevanju izkušenj.
Hvala vsem kolegicam in kolegom bonsajistom za sodelovanje v tem enkratnem podvigu. Lepo se je počutiti kot del neke celote, ki zmore take podvige!

sobota, 12. maj 2012

ponedeljek, 7. maj 2012






Bliža se največji bonsajistični dogodek v zgodovini Slovenije. Zaključna dela potekajo z polno paro. Vidimo se torej naslednji vikend!

Arco 2012












Bonsajistični vikend v Arcu je vedno dogodek zase. Letos brez velikih demonstratorjev, a z veliko boljšimi drevesi na sami razstavi. Veliko ponudnikov, malo kupcev. Smo pa vsaj razmeroma poceni pasli firbce.